A Hubble Űrtávcső MEGTALÁLTA ISTENT ❓

Einstein nem hitte el, hogy ez lehetséges, Stephen Hawking szerint pedig ez lehet minden idők legnagyobb tudományos felfedezése.
Milyen felfedezés zavarta meg a múlt század legnagyobb tudományos elméit, és miért késztette őket arra, hogy újragondolják univerzumunk eredetét?

Az új, erősebb távcsövek olyan rejtélyeket tártak fel az univerzumban, amelyek új kérdéseket vetettek fel az élet eredetével kapcsolatban.
Mi ez a felfedezés, ami annyira alapvetően különbözik, és miért döbbentette meg a tudományos világot?

Sok tudós elismeri, hogy az univerzum egy nagyszerű terv részének tűnik, de melyek ezek a lenyűgöző felfedezések melyek miatt Isten létezéséről beszélhetünk.

A világegyetemnek valóban volt kezdete és az univerzum éppen megfelelő az élet kialakulásához.
A civilizáció kezdete óta az ember csodálkozva nézte a csillagokat, azon tűnődve, hogy mik ezek és hogyan kerültek oda.
Habár egy tiszta éjszakán az emberi szem körülbelül 6000 csillagot láthat, a Hubble és más erőteljes távcsövek azt mutatják, hogy ezermilliárdok halmozódnak fel több száz milliárd galaxisban.

Napunk és a Föld pedig olyan, mint egy homokszem a sivatagban.
A 20. századot megelőzően azonban a tudósok többsége azt hitte, hogy a mi galaxisunk jelenti az egész világegyetemet, és hogy körülbelül mindössze 100 millió csillag létezik.
A legtöbb tudós úgy gondolta, hogy univerzumunknak sosem volt kezdete, és azt hitték, hogy a tömeg, a tér és az energia mindig is létezett.
De a 20. század elején Edwin Hubble csillagász felfedezte az univerzum tágulását, matematikailag visszatekerve a folyamatot, kiszámította, hogy a világegyetemben mindennek van kezdete, beleértve az anyagot, az energiát, a teret és magát az időt is.

Az univerzum kezdetének talán leghangosabb ellenfele Sir Fred Hoyle brit csillagász volt, aki gúnyosan „ősrobbanásnak” nevezte az eseményt.
Makacsul kitartott elmélete mellett, miszerint a világegyetem mindig is létezett, sőt így tett Einstein és más tudósok is, amíg a kezdet bizonyítékai elsöprővé nem váltak.

Végül 1992-ben bebizonyították, hogy a világegyetemnek valóban egyszeri kezdete volt, hihetetlen fény- és energiavillanásban.
Bár egyes tudósok a teremtés pillanatának nevezték, a legtöbben „ősrobbanásként” emlegették.
A tudomány nem tudja megmondani, hogy mi vagy ki okozta az univerzum kezdetét, de egyesek úgy vélik, hogy ez egyértelműen egy Teremtőre utal.
Azok a tudósok, akik korábban a Bibliát, mint mesekönyvet gúnyolták, most elismerik, hogy a semmiből való teremtés bibliai felfogása mindvégig helyes volt.

A fizikusok kiszámították, hogy az élet létezéséhez a gravitációnak és a többi természeti erőnek éppen megfelelőnek kellett lennie, különben a világegyetem nem létezhet.

Ha a terjeszkedési ütem valamivel gyengébb lett volna, a gravitáció minden anyagot visszahúzott volna.
Stephen Hawking szerint ha az ősrobbanás után egy másodperccel a terjeszkedés gyorsasága hajszálnyival kisebb lett volna, akkor az univerzum újra összeomlott volna, mielőtt elérte volna jelenlegi méretét.

Másrészt ha a tágulási sebesség csak kicsit lett volna nagyobb, a galaxisok, csillagok és bolygók soha nem tudtak volna kialakulni.
Az élet létezéséhez a Naprendszerünkben és a bolygónkon is megfelelő feltételeknek kell lenniük, például oxigén nélkül a víz nem létezhetne, víz nélkül nem lenne csapadék a terményeink számára, de más elemek, úgy mint a hidrogén, nitrogén, nátrium, szén, kalcium és foszfor, szintén nélkülözhetetlenek az élethez.

Önmagában ez még nem minden, mert a bolygónk, a nap és a hold méretének, hőmérsékletének, relatív közelségének és kémiai összetételének is megfelelőnek kell lennie.

De nem lehetne ezt az egészet a véletlennek tulajodnítani?
Hiszen lehetetlennek tűnő dolgok számtalanszor dőltek meg a Földön is.
Mi az esélye annak, hogy az emberi élet véletlenül a kozmikus történelem robbanásából ered?

Egy tudós számításai szerint nagyobb az esély arra hogy megtaláljunk egy megjelölt homokszemet a Föld összes homokszemei közt, mint arra hogy az élet kialakuljon.

Egy másik példa arra, mennyire valószínűtlen, hogy egy véletlen ősrobbanásból élet alakuljon ki azaz, hogy nagyobb az esély arra hogy ugyan az az ember egymás után több mint 1000x nyeri meg az ötöslottót.

Ezeket figyelembe véve sok tudós arra következtet, hogy Valaki a színfalak mögött tervezte és teremtette az univerzumot.

De ha ez így is van, akkor az a bizonyos valaki hogyan jött a világra.

A Hubble Űrtávcső MEGTALÁLTA ISTENT ❓

Zene / Music:

The Sky is on Fire - Ambient Music

top 5 magyar isten
top 5 magyar univerzum
top 5 magyar hubble

Megjegyzés

 • Abel Koszegi
  Abel Koszegi4 órája

  Nagyszerű videó! Már régóta vártam egy ilyen videót, amiben a Teremtő létezéséről van szó.

 • Bayerpeti
  Bayerpeti6 órája

  Isten nem a semmiből, hanem a szavai által teremtette a világot.

 • Mach Zoli

  Mach Zoli

  4 órája

  Aha, tudta a varázsigét meg volt nála csodalámpa. Így könnyű.

 • Viszoczki Bank
  Viszoczki Bank6 órája

  Jó kis click bait

 • bedobka tv
  bedobka tv7 órája

  Amúgy az meber is már képes saját élettel és gondolatokkal rendelkező robotlkat létrehozni, akár minket is így hozhattak létre

 • bedobka tv
  bedobka tv7 órája

  Hát szerintem nincs teremtés😂😂 mindig is volt és lesz is

 • Bass Leveler
  Bass Leveler7 órája

  🔥

 • Zoltan Batyi
  Zoltan Batyi7 órája

  Én ezen nem gondolkodom mert úgysem tudom megérteni :-) De szerintem ilyen kiváló videód még asosem volt hát feliratkoztam :-)

 • [ TOP 5 ] MAGYAR

  [ TOP 5 ] MAGYAR

  4 órája

  👊🏻🙂

 • Alex Lőrincz
  Alex Lőrincz8 órája

  Szerintem létezik Isten! És szerintem mások is vannak rajtunk kívül ebben a nagy világban. Mert szerintem nem lehetünk csak magunkban.

 • MrFransoas
  MrFransoas9 órája

  Minden olyan pontosan működik ,ez nem lehet véletlen sajnos az ember sosem fogja fel mi az hogy végtelen mert mindig határokhoz vagyunk kötve . Isten vagy akárki is legyen szerintem valamilyen lény de nem hinném hogy ember kinézetű és az sem hogy fizikálisan létezik inkább valami szellem szerűség aminek nincs szüksége fizikai testre és ezáltal nincsenek határai nem hat rá semmi ember által ismert fizikai törvényszerűség akkor viszont tuti hogy nem szenzoros úton kommunikál ,de még mindig az a kérdés mi a célja velünk lehet hogy csak egy kísérlet része vagyunk.Ti ezt hogy látjátok ? ÉN így tudom elképzelni.

 • Viktória Bécsi

  Viktória Bécsi

  7 órája

  Ha egy kísérlet részei vagyunk, annak is kell, hogy valami célja legyen

 • Rafael Újvári
  Rafael Újvári11 órája

  Isten a téren és időn kívüli örök Létező. Minden körülöttünk olyan precíz és finomhangolt, hogy Teremtőért kiált. Isten mindig is volt, van és lesz. Örökkévaló. Mi kell ahhoz, hogy a mennybe juss? Ezt az örömhírt hittel a szívedben elhinni: Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. János 3:16

 • Viola Popovics
  Viola Popovics11 órája

  Miről vitatkoztok ti? Főként kik, Kiről? Akiről Berzsenyi Dániel a következőket ìrja: Isten! Kit a bölcs láng esze fel nem ér, Csak titkon érző lelke óhajtva sejt: Léted világít, mint az égő Nap, de szemünk bele nem tekinthet. ( inkább Fohászkodás)

 • Tibor
  Tibor11 órája

  Isten teremtett meg mindent. Az embernek használni kell az eszét. Sok dolgot meg lehet magyarázni tudományosan, de felesleges. A bizonyíték a szemünk előtt van.

 • Markus Gonda
  Markus Gonda11 órája

  Igen hiszek Istenben! 😇🙏🏻❤️

 • Tamara Kovács
  Tamara Kovács12 órája

  Ez izgalmas 😘

 • Csaba Borjoli
  Csaba Borjoli13 órája

  Nagyon misztikus hangulata van ezzel a zenével.

 • Zoltán D.
  Zoltán D.13 órája

  Miért ez lett a cím? Ez így nekem eléggé klikkbájt gyanús! A "megtalálta" még ha kérdőjel is áll mögötte. Azt hittem, hogy valami vadi új felfedezés a Hubble által.

 • Áron Petre
  Áron Petre14 órája

  Mi van ha előttünk már volt egy csomó univerzum? "Próbálkozások", amik kudarcba fulladtak, és egyszer pont jó lett. Mint ha egy távcsővet állítgatnál. Addig finomítod, amíg éles nem lesz a kép. Én keresztény vagyok, hiszek Istenben. Az is előfordulhat hogy Isten csak egy emberi kitaláció arra, hogy legyen kifogásunk nem érteni az egész univerzumot. Lehet hogy ténylegesen létezik, és ő hozott létre mindent. Inkább hiszek minthogy tagadjak, persze ez az én véleményem.

 • Mi Ga Ju
  Mi Ga Ju15 órája

  Istenben, vallás szerint nem hiszek (már), sem a vallásban...Érdemes azon elgondolkodni, ha egy másik értelmes fajjal találkoznánk, valyon nekik is lenne vallásuk és istenük??? Az embriség történetében minden civilizációban megvolt a vallás, mint nép irányítás, s amikor ez nem működött már, akkor jöttek az üldözések és népírtások!Sokkal magasabb szinten lehetnénk, ha fejlődéssel foglalkozhnánk nem csak technikailag hanem spirituálisan! a saját bolygónkat sem ismerjük még mai napig teljesen ahol élünk, olyan társadalmi közegben élünk, ahol saját fajunkat és a többi élőlényt nyomjuk el és próbálunk uralkodni rajtuk!!! Csak az emberi faj gondolkodása olyan, hogy bmilyen más faj és élőlény csak bántó, leigázó és kiírtó szándékkal közeledhet...még sem látunk az űrben Star Wars háborúkat....a történelmünk és múltunk totálisan megvan hamisítva és meseként elmondva, és minél többet tudunk és ismerünk meg annál jobban jelentünk fenyegetést az irányító hatalmi szervezeteknek!!! egy homokszem homokszemcséi vagyunk egy olyan gépezetben, amit fel sem tudunk fogni jelenleg...létrehoztak egy mesekönyvet amivel évezredek óta szép állatkertben tartanak minket és ha ezen túl gondolsz és értesz meg valamit, akkor máris ellenség vagy...sajnálatos, hogy nem tudunk és sosem tudtunk semmivel és senkikkel harmóniában, egyenlően élni :( :( :(

 • MAJOM 28
  MAJOM 2817 órája

  Szerintem nem nagyobb az esély hogy egy megjelölt por szemet előbb meg találok a sok közül mint hogy egy végtelen térben ahol meg vannak azok a lehetőségek kémia reakciók hogy az eletkialakuljon...felfoghatatlan sok csillag van kizártnak tartom hogy nem hogy csak a mi szeretet Földünkön van élet de számtalan életet rejto bolygó van az univerzumba..az hogy mikor hogy történtek a dolgok mindig is csak filozfalaslesz ezért is érdekesnek érdekes dolgok ezek de értelmetlen ragodasok ezek az emeber agynak 🌚

 • Barnabáa Szluha
  Barnabáa Szluha17 órája

  Èn hiszek az Istenben...

 • Zoltán László
  Zoltán László17 órája

  Szép napot! Odáig rendben van, hogy érdemes ezen elmélkedni, de nekem Isten, egy fajta belemagyarázásnak tűnik. Ez csak egy vallás, a kis millióból, a vallástalanokról nem is beszélve. Maga a teremtés történettel óvatosan, mert az is, sok vallásban előfordult - mek oszk oldalon, rengeteg teremtés történetet lehet olvasni, úgyhogy nagyképűség, csak a Bibliában lévőt alapul venni. Mi van, ha egy másik lenne igaz? Ha meg, mégis lenne egy természet feletti lény, akkor sokkal több kérdést vet fel, mint válaszolna meg. Ilyen az első, hogy őt, ki teremtette és így tovább. Az hogy mi volt az őrobbanás előtt: még nem lehet tudni, van olyan, aki szerint semmi, de van olyan elmélet is, hogy igen is volt, csak egy pontban összpontosult az egész. Jelenleg rengeteg kérdés van az univerzummal kapcsolatban, nem csak a múltjával, hanem a jelenêvel is. Ilyen pl. mekkora is az egész? Milyen formája lehet? Van-e széle egyáltalán? Mi is a sötét anyag valójában? Az univerzum jövője is vitatott - mi lesz a végén? Elhűl az egész, mert annyira el távolodik minden egymástól, vagy éppen egy pontban összpontosul? A sok izgalmas kérdéssel, nem hárítani akarok, de ez Isten, stb. inkább meg hagynám a vallásnak, mint a tudománynak.

 • tepek
  tepek17 órája

  Igen isten valoban létezik és mindig is fog àmen 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

 • Vaszkó Zoltán
  Vaszkó Zoltán18 órája

  Mi az a kicsivel kissebb-nagyobb sebesség. 2m/sec? 5 km/sec? Mennyi? Aztán mi az, hogy azethez, ezek a feltételek szükségesek. Ez is " hülyeség" szerintem. Azt mondom, hogy ezekkel a feltételekkel ezek az életformák alakúltak ki. Más feltételek mellett meg, majd mások alakúltak volna ki. A tudósok sem tudják. Találgatunk.

 • Kraftsik Attila
  Kraftsik Attila18 órája

  Csak egy kérdés.. mi köze a videó címe a videó tartalmához?

 • oiuet souiu
  oiuet souiu18 órája

  Kent Hovind - Teremtés. Érdemes meghallgatni őt, ha utána kerestek.

 • mgabor79
  mgabor7919 órája

  Kevered a szezont a fazonnal és így téves következtetésekre jutsz. Legközelebb lektoráltasd a videód, mielőtt megosztod. 😉

 • Horger
  Horger20 órája

  Tudom, hogy ezt nem könnyű felfogni, de Isten nem keletkezett és nem fog meghalni, mert ő örök.

 • pongrratz
  pongrratzNapja

  Valoban kell ezen embernek gondolkodni? Barmi volna is az a valasz amit keresunk.. egy emberi leny be van korltozva fizikilag a foldi letezesre (annak is leginkabb egy talpalattnyi reszere) ezert probalja maga meghosszabitasakent eszkozokkel tagitani korlatait mikozben eltavolodik attol aminek/amibe/amilyennek "teremtettek" hogy letezzen (ez nem ilyen vagy olyan, mivel folyton valtozo - evolualo). Fejlodik az eszkoztar oke, de fejlodik-e az ember, es ha igen az jo vagy rossz irany? Mert szamomra meglehetosen nyilvanvalo, abbol megitelve h mi tortenik a kornyezetunkel es eszkoztarunkal es azok hasznalataval,h almokat kergetunk mikozben kivalunk lassan abbol ami kozvetlenul otthont biztosit letezesunknek. Elfelejuk hasznalni, igy karositjuk azt ..ezaltal pedig veszelyeztetjuk magunkat es minden mas eletet a bolygon. Lehet mas iranyba kellene keresni, ha kell egyaltalan.. es a lenyunk eszkoztarat boviteni inkabb. Ki tudja biztosra azt, h mondjuk nem arra van a keresett valasz es nem az egbolton? Ellattunk eddig es el tudjuk kepzelni ezt meg azt, ok. Ugy akarunk betekintest nyerni,h kifele tekintunk. Holott lehet,h ugyanugy ott a valasz bennunk is, hisz mindennek az egyuttes hatasa kell letezesunk lehetosegehez is..tehat itt vagyunk valaminek a masik vegen mi pedig a tulso veget akarjuk latni, de az is lehet mi vagyunk a tulso veg..lehet mi alkotjuk a mi vilagunkat. Lehet hatassal vagyunk mindenre ugy ahogy minden rank. Csak icikek-picikek, icike-picike ideig, icike-picike hatassal. Meg kell erteni,h nem vagyunk univerzumokat mozgato erovel megaldva, felszerelve eszkozileg sem. igy valoszinuleg nem is kell..vagy lehet megis, csak.. talan nem azok az eszkozok kellenek a valaszhoz. Ha egyaltalan jar valasz nekunk es mondjuk nem joval kisebb a szerepunk mint gondoljuk. Bekepzelt egy bagazs :)) na mind1 is..ennyi filozofia is boven sok egy egesz eletre is...viszont kivancsi lennek ha elvennek minden eszkozod milyen jelentoseggel birnal a taplaleklancban, mikor azt se tudod melyik noveny eheto meg melyik nem..mar abbol amit termeszetesen fellelheto(nem az auchanban) (s csak ugy mondom)

 • pongrratz

  pongrratz

  Napja

  uzenetem meg kerlek adjatok at elon muskoknak is meg minden ilyen inteligens kepzodmenynek..meg a dalai lamank..koszi

 • Matyas Kiss
  Matyas KissNapja

  Csak az emberi elme gondolkodik kezdetben és végben, ez az elme természete azaz az elkülönültség illúziója, valójában mindennek és mindenkinek egy a forrása és eredete, ez pedig a kimondhatatlan, megfogalmazhatatlan, formátlan, téren és időn túl létező Isten.

 • Matyas Kiss

  Matyas Kiss

  18 órája

  @oiuet souiu semmi, egy elmével felfoghatatlan szinten, nincs olyan, hogy nincs! Csak a vanság van, az élet örök vansága, és elpusztíthatatlan, mert nincs kezdete és vége, és se nem született se nem meghalt, egyszerűen csak van! Erre Einstein állt a legközelebb, az energia nem vész el csak átalakul.

 • oiuet souiu

  oiuet souiu

  18 órája

  mellyel a természet önalkotó diadalát semmizzük ki. És gyakorlatilag arra senki sem tud válaszolni, hogy a semmi előtt egy mindennél tökéletesebb istent mi hozott létre.

 • Dominik Szabó
  Dominik SzabóNapja

  Én hiszek Istenben és a teremtésben

 • bs és minec fan
  bs és minec fanNapja

  Szerintem létezik isten

 • Róbert Uracs
  Róbert UracsNapja

  A videóban már elmondták a titkot:egy Teremtő Szellemi Erő..Az embernek két relytély marad ,amit csak képletesen tud elképzelni:végtelenül nagy,és a végtelenül kicsi birodalma.De mindig a Szellem teremt,te is úgy csinálod,mint ISTEN,először elképzeled,amit akarsz,s azután lesznek meg a dolgok..

 • János Bán
  János BánNapja

  Igen

 • Marcell Máté
  Marcell MátéNapja

  EZ EGY SZIMULÁCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!

 • csont tót
  csont tótNapja

  mi az isten volt ez?

 • Matheu chanel
  Matheu chanelNapja

  Hogyha a Biblia már régóta tartalmazza azt hogy a világot kezdetben el kezdte teremteni Isten arról is onnan kéne informálódni hogy Isten hogyan jött létre...

 • mona lisa kinda lisa
  mona lisa kinda lisaNapja

  Az ősrobbanást ha jól tudom még nem tudták bizonyítani, de Istennel kapcsolatos dolgokat igen, pl. démonok. Hivatalosan elismert "lények", és benne is voltak a Bibliában... Tehát, ha van Ördög, van Isten is. Meg hát tényleg rohadt kevés az esélye annak, hogy ennyi minden így összeállt, és ebből ennyi minden keletkezett... De az is elgondolkodtató, hogy Istennek mi volt a kezdet? Ő örökkön örökké élt, és él? Ezt emberi agy soha nem fogja tudni felfogni😥 de én úgy vagyok vele, hogy ha hiszek Istenben, de nem létezik, azzal nem veszítek semmit, de ha nem hiszek Istenben, és létezik, azzal irány a "Pokol"..

 • Mach Zoli

  Mach Zoli

  4 órája

  @Viktória Bécsi Palik László se találta Démon Hillt.

 • Viktória Bécsi

  Viktória Bécsi

  7 órája

  Hogy definiálnád a démon szót?

 • H҉A҉C҉K҉E҉R҉ KillγouツH҉A҉C҉K҉E҉R҉ Killγouツ
  H҉A҉C҉K҉E҉R҉ KillγouツH҉A҉C҉K҉E҉R҉ KillγouツNapja

  Imádom az ilyen érdekes videókat.

 • [ TOP 5 ] MAGYAR

  [ TOP 5 ] MAGYAR

  Napja

  👊🏻🙂

 • Atis Hub
  Atis HubNapja

  Elméletileg már a milliomodik ősrobbanáson vagyunk túl. Az egész egy körforgás ami már év csilliárdok óta tart. Az összes anyag ami lebeg ebbe a nagy vákum semmibe folyamatosan vonzódik egymáshoz (gravitáció) de épp jelenleg is zajlik még a robbanás utáni szanaszét szóródás folyamata. Előbb utóbb a gravitációnak köszönhetően az összes, épp repülő darabka megáll majd újra összeáll egy egésszé. Az újra egy formába összeálláskor akkora energia szabadul fel amitől ismét szétrobban. Magyarul most jelenleg a szét esés folyamatát éljük majd év milliárdok múlva az összehúzódás folyamata veszi kezdetét. De nyilván ezt az emberi faj nagy eséllyel nem éli már meg egyáltalán. Az egész balhé a gravitációnak mint abszolút állandó és az energia megmaradáés törvényének köszönhető. A legfőbb kérdés még mindig az, hogy ez az egész anyag ami felrobban majd összehúzódik majd ismét felrobban mint valami pulzár ez honnan van? Meg mi ez a nagy tér amit űrnek nevezünk? Van rajta kívül valami? Nekem az egyik legnagyobb gyanúm hogy egy elképzelhetetlen hatalmas valaminek még talán egy lénynek az egyik elemi részecskéi vagyunk azaz szubatomikusok vagyunk.

 • Mach Zoli

  Mach Zoli

  4 órája

  Már csak a bizonyítékok kellenek.

 • Krisz
  KriszNapja

  Én szerintem űrlények csináltak az univerzumot De hogy azokat ki hozta létre ez már más tészta

 • Gergő Nemecz
  Gergő NemeczNapja

  Isten létezését én ezért is cáfoltam mindig. Ő honnan jött? Hogy jött a világra? Éppen emiatt nem hiszek benne.. viszont ez tényleg egy érdekes tény. Amúgy próbáljátok ki, hogy milyen lenne ha semmi se lenne.. az agyatok beakad és vissza ugrálgat olyan pontokra, ahol még létezik valami :D nem lehet elképzelni a semmit... és ez zavaró xd

 • Zolkantó Grassó
  Zolkantó GrassóNapja

  Ősten nem megteremtette a világot, ő magát osztotta fel/ alakította át! És küldte le a gyermekeit ide tapasztalni, fejlődni

 • Attila Berta
  Attila BertaNapja

  Isten hol volt amikor még nem létezett semmi? 🤔

 • Árpád Szeiff
  Árpád SzeiffNapja

  Ez egy nagyon koncepciós, belemagyarázós videó. Valószínű több helyen van élet az univerzumban, de arányaiban kevés az összes objektumához képest. És ott mind azon elmélkednek egyesek, hogy milyen kicsi volt az esély, és ez biztosan isteni teremtés műve. Szerintem meg az istenképek az univerzum legnagyobb szellemi tulajdon lopása, mellyel a természet önalkotó diadalát semmizzük ki. És gyakorlatilag arra senki sem tud válaszolni, hogy a semmi előtt egy mindennél tökéletesebb istent mi hozott létre. Utóirat: Menekül a nyuszika lélekszakadva. Menekülj medve te is. Jönnek a tudósok, és medvére vadásznak. Medve is menekül, de egy pillanatra megtorpan. Te nyúl, te miért futsz, ha ők medvére vadásznak? Tévedtek ezek már nagyobbat is.

 • Zoltán Báder
  Zoltán BáderNapja

  Ez nagyon erőltetett,bizonyíték nélküli valami. Eleve a BIBLIA létezése hazudtolja meg az egész isten mániát, a keresztények minden más régebbi vallásból lopkodták össze és a 325-ben a Nilkai zsinaton tákolták össze! Kérdésem. mikor született jézus és milyen anyakönyvi bejegyzés alapjá állapitották meg. Mikor a gyerek halandóság abban az isőbem meghaladta a 60-70%-ot.

 • Ferenc Molnár
  Ferenc MolnárNapja

  A hangoddal csinálhatnál valamit. Rohadt halkan beszélsz, és a háttérzene mellett alig érteni...

 • Balog Ferenc
  Balog FerencNapja

  TÉNY: Egyetértek azzal, hogy léteznie kelett egy esemény vagy lény (Isten) ami/aki elindította a folyamatot. DE azt a tényt, hogy azért van oxigén és víz a Földön, hogy az élet létrejöjjön, enyhén téves. Ugyanis megfeletkezünk arról, hogy minden létforma átmegy egy adaptációs folyamaton, beszéljünk it növényekről, állatokról, batériumokról stb.

 • Energy Solar
  Energy SolarNapja

  Ez a videó azon emberek számára lett összerakva, akik nem tudnak elszakadni az antropomorf gondolkozástól és képtelenek megoldatlan és megoldhatatlan kérdésekkel együtt élni, legyenek bármilyen terület kiváló tudósai. Tartalma semmilyen módon nincs logikai összefüggésben a clickbait címével de kétségtelenül kielégít igényeket. Nem megértett jelenségeket dajkamese misztériumba csomagol.

 • Ádám Maximovits
  Ádám Maximovits2 napja

  A video cime a hubble megtalálta Istent…. Melyik része szól erről a videónak? A hubble egy távcső akkor hol a kép???! Clickbait szagot erzek ami oriasi csalodas tekintve hogy nagyon szeretem a tartalmaid temajat….. ha erre nem tudsz esszeru magyarazatot adni nem is tudom kiben bizzak a magyar youtube-on… szoval? :)

 • linett koko
  linett koko2 napja

  nem lehetne lecserélni ezt a háttérzenét a videók alul este egy kicsit ijesztő 😃😂

 • Dániel Bodnár
  Dániel Bodnár2 napja

  Még amúgy az is megeshet hogy mi egy számítógépben vagyunk.

 • Imre Szilárd
  Imre Szilárd2 napja

  Nem értem, miért nem lehet elfogadni, hogy nekünk, keresztényeknek van igazunk... 2000 éve ez megy, mindig rajtunk röhögnek, aztán a legvégén mindig nekünk van igazunk...

 • László Simon

  László Simon

  4 órája

  @Imre Szilárd milyen erzes azzal a biztos gondolattal egyuttelni hogy a pokolra fogsz kerulni a csaladoddal egyutt mert eretnek vagy?

 • Viktória Bécsi

  Viktória Bécsi

  5 órája

  @Imre Szilárd A bizonyítás nekem nem igazán áll össze, több okból sem. 1. Az egészet lehetne tovább folytatni, ami feltételezné azt, hogy istent is valaminek vagy valaminek teremteni kellett. 2. Az, hogy nem tudjuk megmagyarázni az univerzum keletkezését, nem jelenti azt, hogy megmagyarázhatatlan. 3. Ez önmagában egy felsőbb létformát hivatott bizonyítani, nem egy keresztény elképzeléseknek megfelelő istent. A társadalom felépítésében valóban fontos szerepe volt a vallásnak, de szerintem ez egyre inkább változik a modern társadalomban. A rendfenntartásban és a közösségek összetartásában manapság inkább a humanizmusnak és a törvényeknek van szerepe, mintsem a vallásoknak. Az elég erős kijelentés, hogy az európai normák a kereszténységen alapulnak. A mai erkölcsi elveink nem a Bibliára fókuszálnak, még ha sokszor egyezik is a kettő. A kereszténységnek vannak működő tanításai, ehhez kétség nem fér, de ugyanígy más vallásoknak is, tehát ez önmagában nem hitelesíti a vallást.

 • Imre Szilárd

  Imre Szilárd

  6 órája

  @Viktória Bécsi Létezik-e Isten? Gottfried Leibniz ezt már bebizonyította, nem történelmi, theologiai vagy filozófia alapon, hanem logikai alapon (ajánlom az Axioma csatorna "Létezik-e Isten?" című videoját). Mi igazolja az igazunkat? Úgy kérdezném inkább: Mi igazolja a tanitásaink igazságát és működőképességét? A modernkori társadalom felépítése és annak elért eredményei. Mit tartunk világszinten az általános társadalmi normának? Az európai alapokat. Min alapszanak ezek? A kereszténységen. Ezt bőven lehetne folytatni, de most már nincs sok kedvem írni, mindazonáltal ha a továbbiakban bárkinek lenne valamilyen visza- vagy hozzászólása , állok elibe.

 • Viktória Bécsi

  Viktória Bécsi

  7 órája

  Mi bizonyítja, hogy igazatok van? Még ha biztosra tudnánk akár azt, hogy létezik egy felsőbbrendű létforma, akkor is fényévekre lennénk a kereszténység igazának bizonyításától.

 • Imre Szilárd

  Imre Szilárd

  7 órája

  @László Simon Továbbá, erdélyi református vagyok, keresztény szabadgondolkodó. A pápa számomra nem több mint a római katolikus egyház (mint szervezet) vezetője. Semmien modon nem kárpotolja egyedüli Mesteremet, Jézus Krisztust, de elismerem személye fontosságát. Ha egy pápa rosz irányba vezeti az egyházat, akkor csak abba reménykedem, hogy a következő ki tudja majd javítani hibáját.

 • Tommy Hungarian Mapper
  Tommy Hungarian Mapper2 napja

  Szerintem Isten mindig is létezett és létezni is fog. Csak hogy ezt emberi aggyal nem lehet felfogni.

 • Benett Rácz
  Benett Rácz2 napja

  Csak nekem kínai ez?

 • Milán Csáti
  Milán Csáti2 napja

  Lehet hogy mi teremtettük magunkat mi van ha egyszer felfedezzük az időutazást és lesz majd egy zseniális elme Aki képes lesz használni ezt és Ő is rájött arra hogy ő volt a teremtő de erre már csak az utolsó pillanataiban amikor valami folytán eljut a semmibe amikor még semmi sem volt ezt ne kérdezd hogy hogyan és valahogy felrobbant az időgép ezt se kérdezd hogyan mivel egy időképnek mindent kell tudni az univerzumról minden egyes percéről Ezért lehet hogy a szétszóródott a világban az ember Pedig úgy fejlődött ki hogy már megint repültek kettő embert egy férfit és egy nőt egy küldetésre hogy megtudják honnan jött az ember ott ragadtak a majmoknál Végül családot alapították és végül már itt vagyunk mi. Szóval ja egy idő úr tervezett minket véletlenül.

 • Dániel Barna
  Dániel Barna2 napja

  Én nem hiszek a véletlenekben úgyhogy elhiszem hogy isten teremtette a világot.

 • Zoltan Kis
  Zoltan Kis2 napja

  Egyáltalán nem meglepő, hogy a kezdeti paraméterek az élet megjelenését lehetővé tették, mivel pont ezt az univerzumot tudjuk megfigyelni, amelyben az élet létrejött. Ez önmagában nem erősíti és nem is cáfolja Isten létét. Világnézeti viták pedig tudományos érvektől függetlenül léteznek és létezni fognak, és ugyan igaz, hogy sok, tudományos köntösben tetszelgő érvvel szeretnék a maguk igazát rábizonyítani a másik félre, ám ezt mind a másik fél, mind Isten - ugyan más-más okokból, de nagy ívben ignorálja. :)

 • Boldi Krisztian
  Boldi Krisztian2 napja

  Isten!!!!!! Hm.... Hiszek e Istenben? Nem mondhatom hogy nem hisz akkor meg köveznének mint Isten tagadót. De nézzük máshogy. Ha Isten létezik akkor létezik az ördög is.. Mivel az egyensúlynak meg kell lenni. Ha azt nézzük hogy jó és a rossz idézi fel nekünk az egyensúlyt. akkor szeretni-utálni,éhezni-jóllakottnak lenni,fent-lent,előtt-mögött,gazdag-szegény. Értitek remélem. Szóval ha létezik Isten akkor Létezik Ördög is. vannak sárkányok-koboldok,démonok-angyalok,vámpírok,vérfarkasok,szellemek stb stb. Ha mind az ki hisz Istenben hinne a többiben is akkor igen csak nagy lenne a tömeg hisztéria....

 • DJ BLACKBENZ
  DJ BLACKBENZ2 napja

  Undorító ez a clickbait

 • Rente Tibor
  Rente Tibor2 napja

  Megjavult a Hubble? Pár hete még nem működött...

 • Mark Balogh
  Mark Balogh2 napja

  Te hiszel Istenben?

 • Tünde Bella
  Tünde Bella2 napja

  Az Univerzum és benne az élet nem más, mint Isten reinkarnációja!

 • Gyula Kis
  Gyula Kis2 napja

  😂😂😂

 • Gyula Kis
  Gyula Kis2 napja

  És kitürűted..

 • Gyula Kis
  Gyula Kis2 napja

  Megint kitürűted a véleményemet.. Kitürűted.. Csezd meg..

 • KockaMasterツ
  KockaMasterツ2 napja

  xDD

 • Kolompár Cigány
  Kolompár Cigány2 napja

  Olvassátok el a Bibliát, nem árt meg senkinek se

 • Toto Projects
  Toto Projects2 napja

  Isten létezését az egzakt tudományok valószínűleg sohasem fogják tudni bizonyítani vagy cáfolni. Amit bemutattál az a finomhangoltság elve leegyszerűsítve. Ez egy a lehetséges istenérvek közül. A témában tudatlanoknak ez egy érdekes videó lehet, ugyanakkor semmi szenzáció nincs ebben.

 • Előd Horváth
  Előd Horváth2 napja

  Bar elhangzanak ertelmes dolgok ebben a videoban, tipikusan abban a problemaban szenved a narrator, amikor valamit nem tudunk / nem ertunk, akkor ott Istent keressuk. De, amint a tudomany eljon ujabb magyarazatokkal, amik meg vannak alapozva kutatasokkal, megfigyelesekkel es bizonyitekokkal, Isten "eltunik" ott ahol addig kerestuk, mert mostmar megertettuk. Viszont, a naiv gondolkodasunknak es az Isten megtalalasanak a szukseglete miatt mar megint ott fogjuk keresni, amit nem ertunk. Az elmult evszazadokban mindig "mashol kerestuk" Istent, viszont amint a tudomany megmagyarazta ezen dolgokat, akkor mar Isten megint mashol vagy maskent letezett. Tobb mint valoszinu, hogy 100 ev mulva kibovul a megertesunk ezen temakat illetoen. Nem kell mindig ilyen hollywoody cimekkel es dramatikusan felfogni ezt az egesz temat. El kell fogadni, hogy nem tudjuk. Igen, letezik es letezhet Isten, de ne mind eroltessuk a velemenyunket, hogy hol es hogyan, mert egyszeruen lovesunk sem lehet ezen dolgokrol. A kovetkezo nagy lepest a James Webb Space Telescope eredmenyezheti, ha a misszio sikeres lesz es az elkovetkezendo evekben produkalja is az uj adatokat.

 • Zsolt Gyarmati
  Zsolt Gyarmati2 napja

  Istennek élete van önmagában Ő az élet forrása Személyesen megismerhető

 • Gyula Kis
  Gyula Kis2 napja

  Végre.. Egy mindent feltáró videó!

 • Gyula Kis
  Gyula Kis2 napja

  Ísten hogyan jött a világra? A Bibliában megtaláljátok a válasz. Ö mindig is volt, és lesz is..

 • Viktória Bécsi

  Viktória Bécsi

  7 órája

  A Biblia mióta hiteles forrás?

 • Gyula Kis
  Gyula Kis2 napja

  Pontosan megvan tervezve minden. Még mindíg nem világos?

 • misike sedlac
  misike sedlac2 napja

  Hiszek Istenben 🙂 és csak igy tovabb 👍

 • [ TOP 5 ] MAGYAR

  [ TOP 5 ] MAGYAR

  2 napja

  👍🏻

 • /x Mz
  /x Mz2 napja

  Egy szó sincs benne arról, hogy a hubble megtalálta volna istent. Szenzáció hajhász cím

 • maladasz Voja
  maladasz Voja3 napja

  VEGRE EGY VIDEO !!🙏🙏 NEM VAGYOK HIVO DE SZIVEMBOL HISZEK ISTENBEN! AKINEK VAN EGYKIS ESZE AZ EBBOL A VIDEOBOL ATLATHATJA HOGY VAN TEREMTO NEVEZZETEK TI AKARHOGYIS!! AZ OKE HOGY TUDOSOK MEG PROBALJAK FELFOGNI MEG MAGYARAZNI MI MIERT VAN HOGYAN MUKODIK ?GONDOLOK (FIZIKA,KEMIA) osrobbanas meg tudjak mivolt 100 milliard eve kesz vicc🤣🤣 EZ A VIDEO KESZ TENY!! MINDEN TOKELETESEN ILLESZKEDIK PARAN JOL IRTAK ELOZO KOMMENTEKBEN AKARCSAK EGY VIDEOJATEK ENGINE!! SOK ELME HABORODOTT KI NEVETITEK A HIVOKET EZT MEG KRITIKUS SZEMMEL IS JOBBAN ELFOGADHATO, MINT HOGY HALAKBOL MEG MAJMOKBOL JOTTETEK LETRE😅🤣🤣😅

 • maladasz Voja

  maladasz Voja

  4 órája

  Tyuk tojas kerdese csak ugy felmerult mert latom nagyon okos vagy tanult mert mindent megtudsz magyarazni! Elkene fogadni vannak megmagyarazhatatlan dolgok szamunkra felfoghatatlan!! De nem szeretnek bele menni mar komojabban.. leirtam velemenyem teis teigy gondolod en elfogadom en maskepp szerintem engedjuk el! :)

 • Viktória Bécsi

  Viktória Bécsi

  5 órája

  @maladasz Voja @maladasz Voja A természetes kiválasztódás alapja a környezetnek megfelelő mutálódás. Az utódok új tulajdonságokkal születnek. Ha a tulajdonság jó, az egyed életben marad és továbbadja az immáron megerősödött génjeit, ha nem jó, akkor elpusztul és nem adja tovább a génjeit. Az erős életben marad, a gyenge elpusztul. Nem a ma élő majmokból és halakból fejlődtünk ki. Közös őseink elkezdtek több irányba fejlődni, és máshogy alkalmazkodtak a különböző környezeti viszonyokhoz. Vannak fajok amelyek környezete nem követeli meg a változásukat, így nem feltétlenül kell minden fajnak folyamatosan fejlődnie. Nem vagyok biztos benne, hogy jól értelmezem amit a párokról mondasz. A hímek és A nőstények együttes szaporodásának előnye az, hogy sokkal több változatosságot (és így fejlődési lehetőséget) nyújt, mint az aszexuális szaporodás. Nem tudom, hogy hogy jön ide a tyúk és a tojás, ha arra vagy kíváncsi, nők vagy férfiak voltak előbb, a válasz az, hogy semelyik, mivel egy fajba tartoznak és ugyanúgy fejlődtek. A tyúk és a tojás esete azért okosnak tűnő kérdés, mert egyikből lesz a másik, így nem látom, hogy jön ide az emberek neme. A Föld működése mögött elég komoly matematikai összefüggések vannak, de baromi könnyen megérthető, ha valaki nyitott rá, rengeteg modellen illusztrálva van a napszakok és évszakok változása. Képzelj el egy gödröt a talajban. Eső után tele lesz vízzel. A víz folyt a gödörbe, vagy előzőleg valaki egy gödröt vájt a talajba, ami pont megfelel a benne lévő víz alakjának?

 • dunai george

  dunai george

  6 órája

  Az evolúció is csak egy válás mint a kereszténység csak a Darwin fele elmélet abban hisz hogy egy kupac porból és kőből lett az ős robbanás de ha még kérdezed hogy honan volt ott az a kupac szar nem tudja senki a választ ugyanúgy mint ahogy a hívő ember se tudja meg mondani hogy istent ki teremtett! Az evolúció is csak egy válás de a leggbutab mind közül!

 • maladasz Voja

  maladasz Voja

  6 órája

  Amugy gondold el egy gomb formaju valamin elsz ami porog korbe korbe egy nagy semmibe lebegsz a vegtelenbe, ami forog sajat tengelye korul hogy legyen nappal meg ejszaka homerseklet minden passzol minden tokeletes hogy letezz!! mi oan lehetetlen hogy felettunk van valaki??!!🤣🤣

 • maladasz Voja

  maladasz Voja

  6 órája

  Szia nekedis ugy ertettem nem aza hivo aki kopogtat ajtokon meg hirdeti istent minden embernek igen hiszek istenben hiszem hogy nem halakbol meg majmokbol fejlottunk ki!! A video arra jo hogy sokan bele gondoljanak hogy mennyire osszetett minden maga az elet !!! Fejtsd ki velmenyed hogy leteznek akkor meg halak majmok ok mernem lettek emberek te szerinted vagy mernem hasonloak ??ok marattak oan mint ezelott 10 ezer eve, ha evolucio lenne akkor ha nem mas, o nekuk is fejlodniuk kellet volna nem????😁😁 de te ha szerinted majombol lettel meg halbol en elfogadom csak amugy arra is kivancsi lennek hogy lettek parokba emberek,allatok?? Nok, ferfiak? Tyuk tojas kerdese??

 • Drenholl
  Drenholl3 napja

  Szerintem ez az egész nagyon rossz szemszögből van megközelitve. Több száz milliárd bolygó közül pont nálunk klappolt minden és azért vagyunk itt, de ugyanúgy másik többszáz milliárd másik bolygó közül is összejött rengeteg millió féle fajta élet. Az ősrobbanás meg egy olyan dolog, hogy ott is van egy rakat teória, pl ha multiverzunban élünk akkor több millió másikba gyorsabb vagy lassabb volt a gravitácció és ott nem jött össze semmi a miénkbe meg igen. A jelenlegi elméletek szerint majd egyszer lesz egy nagy reccs amikor minden ugyanúgy összeomlik ismét egy pontba aztán majd megint lesz ősrobbanás. Lehetne még sorolni de egyiknek sincs köze istenhez. Ezt az istenes dolgot szerintem már ebbe a modern világba el kéne felejteni.

 • péter
  péter3 napja

  Én csak azt nemértem ,ha nemvolt se anyag sem idő sem semmi akkor abból hogyan tudna "isten" bármit is teremteni? Valaminek csak kellett lennie ,ha nincs alapanyagod tesem tudsz főzni. Lehet hogy rossz irányból közelítik meg az ősrobbanást. Lehet hogy volt előtte is "valami" csak széthullott és ebből keletkezett a ma ismert univerzumunk,és lehet hogy velünk is ezfog történni mint amikor porrá ég egy erdő és sok évvel később új erdő nől a helyén. Megvan az esélye annak hogy természetes dolog az "ősrobbanás" ha egy bizonyos szintet elér az univerzum tágulása.

 • Erik OfficialMusicVideo
  Erik OfficialMusicVideo3 napja

  Szerintem megvan mindennek az értelme, szerintem nagyon esélyes hogy egy szimulált világban élünk, olyan ez mint egy számítógépes program meg kel tervezni és megírni egy programot és valószinü így jöhetett létre az univerzum is .... Idáig oké de akkor az vagy azok akik megtervezték világunkat azoknak is van egy világuk... Nos itt eshetünk kétségbe mert ez olyan mint egy paradoxon ..... A megoldás szerintem az lehet hogy az idö az egy ami végtelen és így világok hoznak létre világokat ahogy mi is fogjuk. Ott van pl már a kezdetleges dolgok programok, játékok a virtuális valóság ami egyszer olyan szintre fejlődik hogy mi is egy világot hozunk létre. És így megy tovább mindig Mint egy végtelen körforgás

 • GIANNI QLISH YT
  GIANNI QLISH YT3 napja

  A kisfiam barátja szerint a föld nevű bolygót, munkások építették!

 • Péter Erki
  Péter Erki3 napja

  Mindennek van kezdete. Ha van Isten (amugy butaság az egész, miért is volna) Őt ki teremtette. Isten megteremtette Önmagát, hogy utána minden mást megteremtsen? Paradoxon... De tételezzük fel hogy létezik. Akkor sincs hatással semennyire az életünkre, ergo az összes vallás káros és betiltasra érdemes.

 • Whitecat Channel
  Whitecat Channel3 napja

  Isten hívő vagyok, igazából ő általa vagyunk most itt. De amúgy az Univerzum olyan szinten végtelen hogy azt emberi ésszel nem lehet felfogni.

 • Ottó Bálint
  Ottó Bálint3 napja

  Az intelligencia mint olyan, nyilván része az univerzumnak hiszen itt vagyunk mi is bizonyságul! Az viszont már érthetetlen, hogy miért gondolják egyesek, hogy az emberé a legmagasabb szintű és nincs tovább? Ez szűk látókörű öntelt butaság. Isten olyan mint a matematika: mindenütt ott van még sem látjuk sehol. Ugyanakkor elgondolkodtató, hogy miféle valósága van olyan valaminek ami sehol nincs és ennek ellenére mégis működik...(?)

 • Videók Spontán
  Videók Spontán3 napja

  A fene se tudja. De valaki, vagy valami, valakik, vagy valamik csinálta vagy csinálták ezt az egészet. Valószínű nem egy Univerzum van, hanem több az az Multi Univerzumok. De mindezt egy ember vagy egy Isten, nem tudta volna megteremteni. Mert akkor ki csinálta, vagy teremtette volna Istent? Na ez a nagy büdös helyzet. Elképesztő lett ez a videó ahogy mindegyik Csillagászatos. Még sok ilyen Univerzumos Naprendszeres video legyen. Imádom nézni. Itt 4 perc alatt többet tudtam meg, mint egy 45 perces tanórán annó iskolásként. De amit Steven Hopkins mondott az nem feltéltenül van úgy. Mert szerintem simán lehet, hogy minden a véletlen műve és nem, hogy a Naprendszerünk de a Föld is jókor volt jó helyen ahogy most is. Ezért van rajta élet. Másik, hogy ugyanígy más Naprendszerekben és más Galaxysokban, akár az Androméda Galaxysban, akár még távolabbi Galaxysokban is létezik ugyan ilyen Naprendszer mint a mienk, és abban is van egy Föld szerű bolygó tele élettel. Ezt az egészet egy Ember vagy egy Isten nem tudta volna ilyen precízen telis tele Galaxysokkal létre hozni. Lehet ezt sose tudjuk meg mert nem voltunk ott a kezdetnél, de lehet megtudtuk már most, hogy az egész az Ősrobbanáskor jött létre. Hiszen Nagyobb sebességgel tágul másodpercenként az Univerzum és a Galaxysok is. Így bőven volt ideje a tágulási valamint a vándorlási sebességnek köszönhetően, 14 milliárd év alatt kialakulni, a jelenlegi állapotnak. Aztán majd vagy össze húzódik és újra és újra lesz az egész, vagy más Univerzumokba csatlakozik a mienk. Ezt majd a következő életünkban netalán tán megtudjuk.

 • [ TOP 5 ] MAGYAR

  [ TOP 5 ] MAGYAR

  3 napja

  👍🏻

 • Márk Nagy
  Márk Nagy3 napja

  Én hiszek Istenben

 • Arpy 91
  Arpy 913 napja

  Létezik e vagy sem, egyesek nagyon jól megélnek belőle...xd

 • Jason
  Jason3 napja

  Én csak abban reménykedek hogy megérem azt az időt amikor az emberiség ténylegesen felveszi a kapcsolatot egy idegen civilizációval és a legjelentéktelenebb embernek is ezen a bolygón (pl mint én) lehetősége lesz megismerni egy teljesen más életformát vagy civilizációt!

 • Máté Szepesi
  Máté Szepesi3 napja

  Szerintem a világegyetem sosem szüetettmeg

 • Méni Madàr
  Méni Madàr3 napja

  Fáj a fejem 😭😭😭

 • Gyula Kis
  Gyula Kis3 napja

  Vagy Magyarra fordítva Jehova..

 • Gyula Kis
  Gyula Kis3 napja

  Az egyetlen igaz Isten Neve pedig mindenki jegyezze meg! Jahve!!

 • Gyula Kis

  Gyula Kis

  6 órája

  @Viktória Bécsi köszönöm hogy tiszteletben tartod a gondolataimat, , és elnézést is kérek ha kicsit bántóan fogalmaztam.. De a videó végén azt mondják rendben, elismerjük hogy az univerzumnak volt kezdete.. De akkor aki teremtette azt hogy jött a Világra.. A válasz az hogy ő mindíg volt, és mindíg is lesz.. Tudom ezt nehéz felfogni.. Talán egy hasonlattal érzékeltetném van kettő vasúti sinpár.. Képzeld el azt hogy a hosszú végtelennek tűnő útja során soha sem ér ösze. A sín pár egyszer véget ér, de soga nem ér össze.. Talán így lehet felfogni a végtelent.

 • Viktória Bécsi

  Viktória Bécsi

  6 órája

  @Gyula Kis Rendben, tiszteletben tartom, ha így gondolkodsz, csak az "egyetlen igaz Isten" és a "mindenki" nyelvi elemek használata akarva, vagy akaratlanul, más üzenetet adott át.

 • Gyula Kis

  Gyula Kis

  6 órája

  @Viktória Bécsi Hát a kérdésedben a válasz.. Nem hiszem el hogy ez az egyszerű kérdés, vagy válasz ennyire bonyolult. Hiszen a kérdésedben ott A válasz.. Isten. De milyen isten?? Anubis,, Zeus,, vagy mi? Vagy netán butha.. Milyen Isten???? Isten? De milyen Isten.. Eredetileg 7000 szer írták le a Bibliában a nevét.. Olvass, illetve kutass utána..

 • Gyula Kis

  Gyula Kis

  6 órája

  @Viktória Bécsi Mindenki gondoljon azt amit akar.. Én nem vitatkozom már senkivel sem..

 • Viktória Bécsi

  Viktória Bécsi

  6 órája

  Még ha el is lehetne fogadni a videóban elhangzottakat, miért lenne Jahve az egyetlen logikus következtetés? Miért nem Allah, vagy akár Khaosz?

 • STEFAN RAFA
  STEFAN RAFA3 napja

  Igen Isten letezik o teremtet mindent menyet es foldet, mi az emberiseg az o alkotasa vagyunk, higyetek Isten igejeben o elkulte az o fiat Jezus Krisztust a mi buneinkert hogy a ki hisz az Úr Jezusban elne veszen hanem oroko elete legyen. Ne higyetek az evolucioban egy nagy hazugsag hogy elterelje az ember figyelmet.

 • STEFAN RAFA

  STEFAN RAFA

  2 napja

  Valamilyen evolucionista agyaban,. Ami nagyon nagy hazugsag, mert Isten Igen is letezik es mindent o teremtet es fentart. Ha az ember egy szimpla kertet nem tart fen mi lesz belole hat akkor az egesz univerzumot. Ugy hogy Isten letezik.

 • péter

  péter

  2 napja

  Szerintem az emberiség teremtette meg istent.

 • Gyula Kis
  Gyula Kis3 napja

  Ha ebből valaki nem látja az egyszerű összefüggéseket, és továbbra is okoskodik. Az szerintem menthetetlen..

 • Gyula Kis
  Gyula Kis3 napja

  Hát nem látjátok? Minden pontosan meg van tervezve..

 • Gyula Kis
  Gyula Kis3 napja

  Dicsőség Istennek!

 • Gyula Kis
  Gyula Kis3 napja

  Szerény véleményem szerint, minden meg van teremtve. Pontos tervezés része minden.. Elég megfigyelni a teremtés csodáit..Ha valaki ezt nem képes elfogadni az menthetetlen.. Ennyi..

 • Péter Erki

  Péter Erki

  3 napja

  :D

 • Edvin Katona
  Edvin Katona3 napja

  Legalább mostmár ismerek valaki akivel eggyezik a nevem😂 Amúgy érdekes videó és elgondolkodtató 🤔

 • Jean Kovalovszky
  Jean Kovalovszky3 napja

  A bubble A seggembe találta meg az elient

 • Piros Szirom
  Piros Szirom3 napja

  Azért azt vegyük észre, hogy kozmikus értelemben a Földi élet, azaz, amikor és ameddig kialakulhatott és még egyáltalán létezhet a földön élet, mindössze pár másodperc. Ez a pár "másodpercnyi" lehetőség sok helyen, máshol is kialakulhatott, csak esetleg már sajnos letelt. Erre lehet jó példa egy közeli kozmikus szomszédunk is, a Mars.

Következő